Polderdak

Polderdak

Het Polderdak is een groen dak met een verhoogde capaciteit om regenwater op te slaan, vast te houden en vertraagd af te voeren. Het Polderdak wordt gemaakt door een dijk aan te leggen op het bestaande dak. De hoogte van de dijk wordt bepaald door het gewenste waterbergend vermogen enerzijds en de draagkracht van het dak anderzijds. De dijk wordt voorzien van kleppen, die het waterniveau en de mate van afvloeiing kunnen sturen. De besturing van de kleppen kan worden gekoppeld aan verschillende parameters zoals bijvoorbeeld het waterniveau op het dak of de verwachte regenval in het komende etmaal.

Door Polderdaken toe te passen worden de daken een integraal onderdeel van het waterbeheer in de stad. Dit officieel gecertificeerde waterbuffer heeft een meetstation en dynamisch waterbufferingssysteem, technisch ontworpen en geleverd door Bos Watertechniek.

Meer hierover op Polderdak

Vrijblijvend advies?

Wilt u meer informatie? Neem dan contact met ons op.

Bos Watertechniek

Welkom bij Bos Watertechniek! Al vanaf 1995 hebben wij ruime ervaring binnen de waterbranche en hebben ons ontwikkeld tot één van de toonaangevende specialisten op het gebied van Beregeningstechniek, Fonteintechniek, Zwemvijvertechniek en andere Watertechnieken in Nederland. Bos Watertechniek staat bekend om de hoge mate van service. En daar zijn wij trots op. Neemt u gerust contact op om uw wensen te bespreken.