Tuinberegening

Tuinberegening

Zonder gesleep met slangen de tuin het hele zomerseizoen groen. Zeg nou zelf, er is toch niets fijner dan na een paar heerlijke weken zomervakantie thuis komen en een prachtig, volle, groene tuin aantreffen?

Onze aanleg en ons onderhoud van tuinberegeningsinstallaties maken het waar. Uw tuin is gegarandeerd groener dan bij de buren!

Automatische tuinberegening

Een automatische beregeningsinstallatie biedt u en de tuin het comfort van tuinberegening op de juiste tijd. Ook wanneer u op vakantie bent gaat dit gewoon door! Een juist beregeningsschema en een regensensor voorkomen dat uw gazon en/of planten het moeilijk krijgen. Ook een teveel aan water wordt voorkomen. Daarbij ziet u ook geen slangen of storende apparaten in uw tuin. Alleen tijdens de sproeisessies komen de sproeiers door waterdruk omhoog. De techniek van de installatie wordt opgesteld in de schuur, kelder of garage. Alles uit het zicht.

Een tuin met een uitgebalanceerde tuinberegening is groener, frisser en voller! Zo kunt u lang genieten van uw tuin. 

Gespecialiseerd in het aanleggen van tuinberegeningsinstallaties

Bos Watertechniek is gespecialiseerd in het leveren en aanleggen van beregeningsinstallaties. Doormiddel van slimmer machines is de aanleg eenvoudiger dan ooit. 

Bij het tuinberegening aanleggen komen verschillende zaken aan de orde:

Stap 1: Voorbereiding tuinberegening aanleggen

Zoals altijd is de voorbereiding het halve werk.

De eerste stap is de positie bepalen van de sproeiers. Op basis van de omvang en de waterbehoefte stellen we vast hoeveel sproeiers we nodig hebben. Dit verwerken we in het sproeiplan. Hierin worden ook de verschillende type sproeiers opgenomen.

Lees hier meer over het sproeiplan

Stap 2: Waterbron tuinberegening, pomp & onderdelen

Waar halen we water vandaan? Gebruiken we de waterleiding of gebruiken we grondwater of oppervlakte water. Wat voor u de beste keus is hangt af van de grote van uw tuin en de beschikbaarheid. Wij adviseren u hier graag over.

Nu wordt gekeken naar de pomp. Op basis hiervan delen we de tuin op in sectoren om de gehele tuin te kunnen besproeien. Elk gekozen sproeier heeft een vaste waterafgifte. We bepalen de juiste waterpomp die nodig is om de juiste druk en volume te geven. 

Lees meer over de waterbron

Stap 3: Tuinberegening aanleggen

In een nieuw aan te leggen tuin werken we vaak met een sleuvengravertje en in bestaande tuinen kunnen we gebruik maken van een sleuvenfrees of kabelploeg. Voor wie de tuin helemaal niet wil beschadigen bij aanleg van een beregeningsinstallatie, is de persluchtraket die de leiding onder de tuin door schiet een optie.   

Samen bespreken we de methode die voor u het beste past.

Lees meer over de aanleg van een beregeningsysteem

Hieronder leest u meer over de aanleg van tuinberegening

Bos Watertechniek

Welkom bij Bos Watertechniek! Al vanaf 1995 hebben wij ruime ervaring binnen de waterbranche en hebben ons ontwikkeld tot één van de toonaangevende specialisten op het gebied van Beregeningstechniek, Fonteintechniek, Zwemvijvertechniek en andere Watertechnieken in Nederland. Bos Watertechniek staat bekend om de hoge mate van service. En daar zijn wij trots op. Neemt u gerust contact op om uw wensen te bespreken.