De waterbron - waar haalt u water vandaan?

De waterbron - waar haalt u water vandaan?

Bij het aanleggen van een beregeningsinstallatie heeft u de keuze uit verschillende waterbronnen. Sluit u beregening aan op de waterleiding of maakt u gebruik van grondwater of oppervlaktewater? 

Nadeel van de waterleiding is dat de capaciteit en de dryk gering is. Ook met een drukverhoger wordt de hoeveelheid niet groter dan 2 m3 water per uur. Ter vergelijking: een pomp levert al snel 7 m3 water per uur. Gebruik maken van de waterleiding in plaats van een pomp, betekent dus dat je veel langer moet sproeien om dezelflde hoeveelheid water te verspreiden.

Bekijk hieronder de voor en nadelen van de verschillende bronnen.

Wilt u advies bij het maken van een keuze, neem dan gerust contact met ons op. We helpen u graag.

CTA-contact opnemen

  • Grondwater

  • Leidingwater

  • Oppervlaktewater

Voor grote tuinen is beregening met grondwater of oppervlaktewater vaak het meest interessant. Kunt u geen gebruik maken van oppervlaktewater dan is het aan te raden een bron te maken. Met het 'slaan' van een waterput boren we uw eigen grondwaterbron aan. Met eigen grondwater heeft u altijd water voor uw gazon en planten bij de hand.

We bekijken de waterkwaliteit en van uw eigen grondwater en indien nodig filteren en ontijzeren we het water voor gebruik. Ieder situatie is anders. Wij helpen u hier graag bij. Lees hier meer over grondwaterbehandeling.

Lees hieronder over de werkwijze bij het aanleggen van beregeningsinstallaties:

Uw tuin de hele zomer groen!

Wilt u weten wat uw mogelijkheden zijn om uw tuin de hele zomer prachtig groen en in optimale conditie te houden? Neem dan contact met ons op.

Ontdek uw mogelijkheden

Bos Watertechniek

Welkom bij Bos Watertechniek! Al vanaf 1995 hebben wij ruime ervaring binnen de waterbranche en hebben ons ontwikkeld tot één van de toonaangevende specialisten op het gebied van Beregeningstechniek, Fonteintechniek, Zwemvijvertechniek en andere Watertechnieken in Nederland. Bos Watertechniek staat bekend om de hoge mate van service. En daar zijn wij trots op. Neemt u gerust contact op om uw wensen te bespreken.