Het sproeiplan

Het sproeiplan

De voorbereiding is altijd het halve werk, en dat geldt ook voor de aanleg van een beregeningsinstallatie. De eerste stap is het sproeiplan.

Het sproeiplan bepaalt de positie van de sproeiers. Op basis van de omvang en de waterbehoefte stellen we vast hoeveel sproeiers nodig zijn, van welk type en de precieze locatie. In principe gaan we uit van een gelijke neerslag in de hele tuin. Daarbij kan extra aandacht worden besteed aan ’zorg’- plekken: delen van de tuin die onder bomen liggen plus hagen en tuinvakken in bestrating.

Een sproeiplan maken we op basis van het tuinontwerp. We bepalen de locatie van de sproeiers en tekenen er een cirkel omheen die de reikwijdte aangeeft. Zo bepalen we precies of de hele tuin wordt gedekt. Belangrijk bij de plaatsbepaling van sproeiers is het ’head to head’ beginsel. Heb je twee sproeiers die elkaar net raken, dan zetten we daar tussenin een sproeier die in de tegengestelde richting sproeit. Dit om een zo gelijkmatig mogelijke dekking te krijgen.

Bent u op zoek naar een ervaren specialist voor het aanleggen van uw tuinberegening? Neem dan gerust contact met ons op. 

CTA-contact opnemen

Lees hieronder verder over de waterbron en werkwijze bij de aanleg

Uw tuin de hele zomer groen!

Wilt u weten wat uw mogelijkheden zijn om uw tuin de hele zomer prachtig groen en in optimale conditie te houden? Neem dan contact met ons op.

Ontdek uw mogelijkheden

Bos Watertechniek

Welkom bij Bos Watertechniek! Al vanaf 1995 hebben wij ruime ervaring binnen de waterbranche en hebben ons ontwikkeld tot één van de toonaangevende specialisten op het gebied van Beregeningstechniek, Fonteintechniek, Zwemvijvertechniek en andere Watertechnieken in Nederland. Bos Watertechniek staat bekend om de hoge mate van service. En daar zijn wij trots op. Neemt u gerust contact op om uw wensen te bespreken.